Andrea Svartdahl - En blogg om mine opplevelser, livssituasjoner og utfordringer.
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Her kan du se hvordan man lager "Engelske Bagels" som smaker himmelsk ? Det er s gode at man bare har lyst p mer og mer selvom magen er mett! De jeg laget er grove, s i dag fr dere se hvordan man lager deeet! Denne oppskriften gir 16 bagels.

Du trenger:
○ 1 pakke gjr
○ 6 dl lunkent vann
○ 4 ss olje
○ 2 ss sukker
○ 1/2 ts salt
○ 2 dl hvete/havrekli
○ 6 dl grovbakstmel
○ ca. 8 dl hvetemel
○ Hvete/havrekli og/eller sesamfr til pynt

Bland vann og gjr sammen til en ren blanding. Ta deretter olivenolje, sukker, salt, havrekli og sammalt hvete og tilsett i gjrblandingen. Rr sammen til en litt tykk grt, og deretter tilsett hvetemelet. Elt og la heve til dobbelt strrelse! Nr du skal heve lnner det seg og ta et hndkle med glovarmt vann, brett i to og legg over bollen.

Nr deigen er ferdig hevet i dobbel strrelse, ta deigen ut av bollen og elt. Del deigen i to, lag to plser som dere deler i 8 deler p hver. Rull deigen til en bolle og stikk hull tvers gjennom bollen, legg p et brett og la heve i ca 10 min. Mens "bollene" hever, kok opp en vid kjele med vann. 1 ss sukker per liter. Jeg brukte 4 liter. Bland sammen til sukkervannet er helt gjennomsiktig. Vent til det koker ordentlig, og legg bagelsene oppi. Kokes 2 min p hver side.

Nr de er ferdig kokt, str hvetekli og sesamfr over. sett dem i ferdig oppvarmet ovn p ca. 240 grader og la dem st i 10 minutter. La dem kjles ned, ta p plegg og NYT! ♥

Ser det godt ut?
Lyst til prve deg?