Andrea Svartdahl - En blogg om mine opplevelser, livssituasjoner og utfordringer.
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Her kan du se hvordan man lager "Engelske Bagels" som smaker himmelsk ? Det er sååå gode at man bare har lyst på mer og mer selvom magen er mett! De jeg laget er grove, så i dag får dere se hvordan man lager deeet! Denne oppskriften gir 16 bagels.

Du trenger:
○ 1 pakke gjær
○ 6 dl lunkent vann
○ 4 ss olje
○ 2 ss sukker
○ 1/2 ts salt
○  2 dl hvete/havrekli
○ 6 dl grovbakstmel
○ ca. 8 dl hvetemel
○ Hvete/havrekli og/eller sesamfrø til pynt

Bland  vann og gjær sammen til en ren blanding. Ta deretter olivenolje, sukker, salt, havrekli og sammalt hvete og tilsett i gjærblandingen. Rør sammen til en litt tykk grøt, og deretter tilsett hvetemelet. Elt og la heve til dobbelt størrelse! Når du skal heve lønner det seg og ta et håndkle med glovarmt vann, brett i to og legg over bollen.

Når deigen er ferdig hevet i dobbel størrelse, ta deigen ut av bollen og elt. Del deigen i to, lag to pølser som dere deler i 8 deler på hver. Rull deigen til en bolle og stikk hull tvers gjennom bollen, legg på et brett og la heve i ca 10 min. Mens "bollene" hever, kok opp en vid kjele med vann. 1 ss sukker per liter. Jeg brukte 4 liter. Bland sammen til sukkervannet er helt gjennomsiktig. Vent til det koker ordentlig, og legg bagelsene oppi. Kokes 2 min på hver side.

Når de er ferdig kokt, strø hvetekli og sesamfrø over. sett dem i ferdig oppvarmet ovn på ca. 240 grader og la dem stå i 10 minutter. La dem kjøles ned, ta på pålegg og NYT! ♥

Ser det godt ut?
Lyst til å prøve deg?